Velkommen

I februar 2012 overtok vi Øwregata 4
- et staselig Jugendstil-hus fra 1913, på Aspøya i Ålesund.
Målet er å pusse opp/restaurere tilbake slik at
det igjen kan fremstå i sin fulle Jugendstil-prakt.
Følg oss i arbeidet! Enjoy!
Peder og Hanne

søndag 18. mars 2012

Trapper

Selv trapper er et eget kapittel - det er lagt til bilder av 4 trapper i siden som heter Dører og trapper, til høyre - og flere bilder av både trapper og dører kommer.

Dette er bilde av den flotteste trappen i huset - den skal få et malingsstrøk på trinnene, for den er pusset ned til bare treverket. Så vidt vi kan finne ut så var trappetrinnen malt på den tiden den ble bygget.

Baktrappen som går fra kjeller til loft, er en smal vindeltrapp som nok var "pikens" eneste vei til de forskjellige etasjene - den gikk forbi "pige-værelse" i 2. etasje rett ned til kjøkkenet i 1. etasje og så rett ned til matforråd og koksbinge i kjelleren, og selvfølgelig helt opp til vaskeavdelingen på loftet med koksfyrt varmtvannsbeholder. Via baktrappen kunne piken bevege seg i hele huset uten å treffe herskapet som bodde der.

Ute er det også en del spennende trapper - blant annet en som ender rett i en vegg uten dør ... Bilde av denne ser dere under "Huset vårt" - trappen ender i en ikke-helt-elegant-plassert varmepumpe ... Den og diverse paraboler skal vekk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar